ΣΑΜΟΣ 1963 375ML

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή

Captcha

Χρόνος και τρόπος παραδόσεως των εμπορευμάτων: Το κατάστημά μας αφενός μεν φροντίζει ώστε όλα τα απεικονιζόμενα στην παρούσα ιστοσελίδα προϊόντα του να είναι διαθέσιμα, αφετέρου λαμβάνει κάθε μέριμνα για την ταχύτερη δυνατή εκτέλεση της παραγγελίας. Επισημαίνεται ότι οι φωτογραφίες των απεικονιζόμενων προϊόντων ενδέχεται να είναι ενδεικτικές ως προς τη χρονολογία παραγωγής και τη συσκευασία του προϊόντος, στοιχεία ως προς τα οποία ενδέχεται να διαφοροποιούνται τα προς πώληση προϊόντα. Ωστόσο, ενδέχεται κάποια από τα απεικονιζόμενα προϊόντα να μην είναι προσωρινώς διαθέσιμα, για λόγους αφορώντες είτε σε μεγάλη κατανάλωση είτε στον προμηθευτή τους. Στην περίπτωση αυτή ενδέχεται να απαιτηθεί κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα προμήθειας των προϊόντων αυτών από το κατάστημά μας και παραδόσεώς τους στον παραγγείλαντα πελάτη. Σε κάθε περίπτωση (αναλόγως της παραγγελίας και του τόπου παραδόσεως) και εφ’ όσον τα προϊόντα είναι αμέσως διαθέσιμα, η παράδοση στον Πελάτη λαμβάνει χώρα σε ό,τι αφορά παραδόσεις εντός του Νομού Αττικής εντός προθεσμίας δύο έως τριών ημερών από την παραγγελία, ενώ για παραδόσεις στην επαρχία εντός προθεσμίας δύο έως τεσσάρων ημερών από την παραγγελία. Μέχρι την παράδοση των παραγγελθέντων στον Πελάτη, το κατάστημά μας φέρει την πλήρη ευθύνη για την τυχόν απώλεια ή βλάβη τους. Η ευθύνη αυτή δεν ισχύει όμως στην περίπτωση που ο Πελάτης επιλέξει εκείνος δικό του μεταφορέα ή τρίτο πρόσωπο για την παράδοση και παραλαβή των παραγγελθέντων. Για την παράδοση των εμπορευμάτων το κατάστημά μας χρησιμοποιεί ίδια μέσα, ενώ συνεργάζεται και με εταιρεία ταχυμεταφορών (κούριερ).

Δωρεάν μεταφορικά εντός Αττικής για αγορές άνω των 50€

ΣΑΜΟΣ 1963 375ML

  • Παραγωγός: ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ
  • Κωδικός Προϊόντος: 004774
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 100,00€
Οι τιμές αφορούν μόνο το ηλεκτρονικό κατάστημα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

60 ολόκληρα χρόνια περίμενε σαν την «ωραία κοιμωμένη» το φιλί των οινολατρών που θα «ξυπνήσουν» τις μνήμες και τα αρώματα του σαμιακού αμπελώνα από μια χρονιά-σταθμό για το Mοσχάτο Σάμου ! Η οινική διαδικασία της «παλαίωσης» είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ποιότητα του σταφυλιού που δίνει κάθε τρύγος. Το 1963 -αν και ξεκίνησε με βαρυχειμωνιά- η ήπια άνοιξη που διαδέχτηκε την κακοκαιρία καθώς και το δροσερό καλοκαίρι που επακολούθησε, δημιούργησαν ιδανικές συνθήκες για μία εξαιρετική αμπελουργική χρονιά στα νησιά του Αιγαίου.

Το «Samos 1963» είναι ένα παλαιωμένο, απολαυστικό και γεμάτο αρώματα γλυκό κρασί της Σάμου, κομμάτι της ελληνικής οινικής ιστορίας και δείγμα του φοβερού δυναμικού παλαίωσης των μοσχάτων της Σάμου. Αρκετά σκουρόχρωμο, φινετσάτο, με έντονα και πολύπλοκα αρώματα σοκολάτας, καβουρδισμένων κόκκων καφέ, μπαχαρικών, πετιμεζιού, καπνού, μελιού, ξηρών καρπών και αποξηραμένων σύκων. Ένα παλαιωμένο επί δεκαετίες κρασί, το οποίο κυκλοφορεί σε περιορισμένο αριθμό φιαλών. Τα χρόνια ζωής του να του προσδίδουν ανεκτίμητη ποιότητα αλλά και μια πρωτόγνωρη φρεσκάδα, η οποία αναδεικνύεται ακόμη περισσότερο από τον πλούτο των πυκνών αρωμάτων, που πλαισιώνουν τη μοναδική του γεύση. Ένας ανεκτίμητος υγρός θησαυρός σε μπουκάλι, από μια χρονιά-σταθμό! Πως ο «χειμώνας των πάγων» και μια όμορφη άνοιξη, «έφτιαξαν» το «Samos 1963» Ο χειμώνας του 1962-1963 έμεινε στην ιστορία ως ο «χειμώνας των πάγων» αφού σε ολόκληρη την Ευρώπη οι καιρικές συνθήκες θύμιζαν… «Βόρειο πόλο». Από τα μέσα Γενάρη και για δέκα συνεχόμενες μέρες χιόνιζε χωρίς σταματημό σε όλη την Ελλάδα και γίνονταν ρίψεις εφοδίων σε αποκλεισμένες περιοχές λόγω παγετού. Η θερμοκρασία κυμαινόταν σε πολλούς βαθμούς υπό το μηδέν, κάτι που δεν είχε ξαναζήσει η χώρα μας, ενώ άνθρωποι έχαναν τη ζωή τους λόγω του ψύχους! (Ενδεικτικά: Πτολεμαϊδα -23, Αθήνα -3 και τα νησιά του Β. Αιγαίου σκέπαζε χιόνι 40 πόντων). Πριν καν βγει ο πρώτος μήνας του χρόνου, μια πρωτοφανής νεροποντή έπληξε τη χώρα μας με αποτέλεσμα εκατοντάδες σπίτια και καλλιέργειες να καταστραφούν. Ωστόσο, μια ήπια άνοιξη διαδέχτηκε την κακοκαιρία, πράγμα που επέτρεψε την ανθοφορία του μοσχάτου σταφυλιού. Το δροσερό καλοκαίρι που επακολούθησε, δημιούργησε τις ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες για μία εξαιρετική αμπελουργική χρονιά στο νησί της Σάμου. Οι Σαμιώτες αμπελουργοί είχαν φροντίσει με κόπο και αγάπη τα αμπέλια τους, όπως κάνει κάθε γενιά καλλιεργητών, με σεβασμό στην παράδοση. Τέλη Αυγούστου τα εξαιρετικά μοσχάτα σταφύλια συλλέχθηκαν προσεκτικά και ο τρυγητός του 1963 χαρακτηρίστηκε «εκλεκτός». Οινοποιήθηκαν από το Συνεταιρισμό της Σάμου με γνώση και μεράκι, δίνοντας ένα εκλεκτό κρασί εσοδείας 1963 που παλαίωσε για 57 ολόκληρα χρόνια σε μικρά δρύινα βαρέλια, μέχρι να φτάσει σήμερα στο συλλεκτικό μπουκάλι με το οποίο κυκλοφορεί