Chateau La Fleur Petrus 2006

- Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
- Παραγωγός: Jean Pierre Moueix
- Κωδικός Προϊόντος: 001736
Περιγραφή
Το Château La Fleur-Pétrus 2006 είναι ένα εξαιρετικό κόκκινο κρασί από την ονομασία Pomerol στη δεξιά όχθη του Bordeaux,παραγόμενο από το ιστορικό οινοποιείο Château La Fleur-Pétrus, υπό την ιδιοκτησία της οικογένειας Jean-Pierre Moueix από το 1950. Το κρασί αυτό, που θεωρείται μία από τις κορυφαίες εκφράσεις του Pomerol, προέρχεται από αμπελώνες που βρίσκονται ανάμεσα στα θρυλικά Château Pétrus και Château Lafleur, εξ ου και το όνομά του. Το 2006 είναι μια εξαιρετική χρονιά, που χαρακτηρίζεται από δύναμη, πλούτο και δυνατότητα μακράς παλαίωσης.
Χρώμα: Βαθύ κερασί-πορφυρό.
Αρώματα: Πολύπλοκο και εκφραστικό, με νότες μαύρων και κόκκινων φρούτων (δαμάσκηνο, κεράσι, βατόμουρο, κασσίς), λουλουδιών (τριαντάφυλλο, βιολέτα), λιωμένης γλυκόριζας, καπνού, καβουρδισμένης γης, μαύρης σοκολάτας και ορυκτών στοιχείων (γραφίτης, υγρό χώμα). Η δρυς είναι καλά ενσωματωμένη, με διακριτικές νύξεις βανίλιας και μπαχαρικών.
Γεύση: Γεμάτο σώμα, με πλούσια, πολυεπίπεδη υφή και βελούδινες,τανίνες. Στο στόμα προσφέρει έντονα μαύρα φρούτα (μύρτιλο, μαύρο δαμάσκηνο), νότες καπνού, γλυκόριζας και μετάλλων, με ισορροπημένη οξύτητα και μακρά, καθαρή επίγευση με πινελιές μπαχαρικών και ορυκτότητας. Το 2006 ξεχωρίζει για την ένταση, την καθαρότητα και την ισορροπία του.
Η οινοποίηση περιλαμβάνει ζύμωση σε τσιμεντένιες δεξαμενές και παλαίωση για 18 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια (50% νέα).
Ιδανικό με κόκκινα κρέατα (μοσχάρι, αρνί), κυνήγι, πιάτα με πλούσιες σάλτσες, μανιτάρια ή ώριμα τυριά (π.χ. Comté, Gouda).
Ταιριάζει με πιάτα όπως φιλέτο με σάλτσα μανιταριών ή brasato. Σερβίρεται στους 16-18°C, με μετάγγιση 1-2 ωρών για να αναδειχθούν τα αρώματα και να μαλακώσουν οι τανίνες.
Το Château La Fleur-Pétrus, που ανήκει στην οικογένεια Moueix, επωφελείται από το εξαιρετικό terroir του Pomerol, με συνδυασμό χαλικιού, που προσδίδει φινέτσα και δομή. Η εγγύτητά του με τα Pétrus και Lafleur το καθιστά μέρος του ελίτ οροπεδίου του Pomerol. Η χρονιά 2006 θεωρείται εξαιρετική, με χαμηλές αποδόσεις λόγω επιλεκτικής συγκομιδής πριν τις βροχές, προσφέροντας συμπυκνωμένα φρούτα και εξαιρετική ισορροπία. Το κρασί βρίσκεται στην ωριμότητά του (2025), αλλά μπορεί να παλαιώσει έως το 2030+. Υπό τη διεύθυνση του Christian Moueix και με την καθοδήγηση του οινολόγου Jean-Claude Berrouet, το κρασί έχει αναδειχθεί σε ένα από τα κορυφαία του Pomerol, με σταθερή βελτίωση από το 1998 και μετά. Το Château La Fleur-Pétrus 2006 είναι ένα κρασί με εξαιρετική φινέτσα, πλούτο και πολυπλοκότητα, που συνδυάζει την κλασική γοητεία του Pomerol με δυνατότητα μακράς εξέλιξης, καθιστώντας το ιδανικό για συλλέκτες και λάτρεις του Bordeau